Μίνωας Κυριακού: Η ζωή του και ο ξαφνικός θάνατος


Απεβίωσε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, σε ηλικία 75 ετών, ο εφοπλιστής και ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1, Μίνωας Κυριακού, ενώ ως λόγος αναφέρεται η ανακοπή καρδιάς.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΟΕ

Ο Μίνωας Κυριακού γεννήθηκε στις 31 Μαϊου του 1942, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, με την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση να έχει ξεκινήσει τη δραστηριότητά της από το 1852.

Δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία, στα 17 του, ενώ τα τέλη της δεκαετίας του ’80 εισήλθε και στον χώρο των Μέσων ενημέρωσης, ιδρύοντας τον όμιλο ΑΝΤ1, που ξεκίνησε αρχικά με το ομώνυμο ραδιόφωνο, και στη συνέχεια με το ομώνυμο κανάλι.

Διατέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009) , είχε αναλάβει τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ “Τσικλητήρια”.

Σε ηλικία 23 ετών, το 1965, ίδρυσε την Athenian Tankers και το 1976 ίδρυσε δύο ακόμα μεγάλες εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών.

Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ άπλωσε τις δραστηριότητές του πολύ πέρα από την Ελλάδα με τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εταιρείες, επενδύσεις και συνεργασίες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα δραστηριοποιείται συνολικά σε 12 κλάδους και σε 20 χώρες σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και Ασία.

Το 1997 ο ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρια», το οποίο το 2002 εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού. Παλιός αθλητής του Πανελληνίου ο ίδιος, υπήρξε και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF).

Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον πολιτισμό, και η καθοριστική του πρωτοβουλία για την έλευση στην Ελλάδα της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, θεωρήθηκε τομή για τα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα.

Τον Δεκέμβριο του 2004 ο Μίνως Κυριακού παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου, με την οποία χώρισαν φέτος. Ο ίδιος είχε δύο γιους και μία κόρη από τον προηγούμενο γάμο του με την Άννα Τεχλεμτζή.

Σχολιάστε

σχόλια


Απάντηση