Πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων στην Deutsche Bank


Κατακόρυφη πτώση σημείωσαν εν μία νυκτί οι μετοχές της Deutsche Bank 8,41%ύστερα από την παραδοχή της ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 14 δισ. δολαρίων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (Department of Justice – DoJ).

deutsche-bank740

Το πρόστιμο έρχεται στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού για την υπόθεση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων μεταξύ των ετών 2005-2007. Πιο συγκεκριμένα, Η Deutsche Bank κατηγορείται ότι μαζί με άλλες τράπεζες έδωσαν ενυπόθηκα δάνεια μειωμένης εξασφάλισης, κατηγορώντας τες ότι πυροδότησαν και συνέβαλαν στην οικονομική κρίση του 2008. Στη Citigroup για την ίδια υπόθεση έχει επιβληθεί 7 δισ. δολαρίων και στη Goldman Sachs 5,06 δισ. δολαρίων. Παρόμοια ποσά έχουν κληθεί να πληρώσουν και οι Credits Suisse, Morgan Stanley, HSBC και UBS.

Από την πλευρά της η Deutsche Bank δήλωσε ότι αρνείται να πληρώσει το πρόστιμοκαι έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την μείωσή του σε επίπεδα παρόμοια με αυτά που επιβλήθηκαν σε άλλες τράπεζες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, η Deutsche Bank θα κληθεί να πληρώσει περίπου το μισό του προστίμου, κάτι που έχει παρατηρηθεί σε αντίστοιχες διαπραγματεύσεις.

Σχολιάστε

σχόλια


Απάντηση